.

Da li imam pravo.

. Iako je smanjenje zagaenja zraka glavni razlog zbog kojeg je stopiran uvoz automobila s Euro 4 motorom, injenica je da e zrak u BiH.

.

2021.

. 000kn vrijednosti kao i do sada. Prijavljujes ulaz auta.

May 29, 2018 Bez jednog od pomenutih dokaza o porijeklu vozila ne moe se ostvariti osobaanje od plaanja carine.

. . Vozilo u dolasku ,uvoz iz Francuske,Garancija na predjene kilometre i porjeklo vozila ABS,ESP,Start Sop,Digitalna dvozonska klima,Navigacija,EL.

Na Listi zemalja uvoznica iz Republike Francuske, Bosna i Hercegovina nalazi se meu prvih 125 francuskih partnera u 2021. .

Koja je procedura za uvoz polovnih automobila iz inostranstva.

.

Kompletna ponuda. Razgovarali smo sa Igorom Vulieviem iz pediterske agencije ZOX iz apca i saznali sledee Ako je auto uvezen u CG.

Polovni automobili u BiH se uglavnom uvoze iz zemalja Evropske unije poput Slovenije, Njemake, Austrije, Belgije, Holandije, Francuske, a rjee iz panije,. Sam proces izgleda komplikovano na poetku ali ako postoji vrsta volja, lova i malo upornosti u kombinaciji sa tehniko-pravnom osvjetenosti; sve ide kao na traci.

.
DETALJNO.
.

Uvoz polovnih vozila iz Francuske, Vrbas.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH provodi carinski postupak uvoza svih roba u BiH pa tako i putnikih motornih vozila.

. Meutim, postoji nain da ne platite carinu i potpuno je legalan. .

juna, moi e da se uvoze samo polovna vozila sa Euro 5 motorom i nova sa Euro 6 motorom. godine i najnovije regulative za uvoz 2021. Dokaz o porijeklu vozila moe biti EUR1 obrazac ili izjava na fakturi koju dobijete od prodavca. Naravno na kraju. sam uvezao moticikl iz HR u Mostar i to je ispalo jako lijepo i finansijski povoljno.

Dokaz o porijeklu vozila moe biti EUR1 obrazac ili izjava na fakturi koju dobijete od prodavca.

Sa svim papirima dolazis u svoje mjesto i trazis speditera da urade papire za carinu. .

.

Propisi, postupak, carina, cene, standardi.

Prva registracija do 31.

godine.

Vrijednost uvezenih polovnjaka je lani bila 57,08 miliona eura.